Rally-tokon tehoviikonloppu

27. – 28.4.2019 järjestettiin rally-tokon tehoviikonloppu Rovaniemen Käyttökoirien toimesta Nuusku-hallissa. Tavallisten treenien lisäksi tarjolla oli kahdet viralliset kilpailut, koulutuspäivä sekä uusien rally-tokon koulutusohjaajien viimeiset harjoittelut.

Perjantai-iltana 26.4. useita treeniryhmiä kokoontui vielä viime hetken treeneihin Nuusku-hallille, ja lauantaina aamu alkoikin heti virallisella rally-tokon kerhonmestaruuskilpailulla. Iltapäivällä kilpailtiin vielä toiseen otteeseen, joten hyväntuulista kisahulinaa riitti aamusta iltaan. Molempien kisojen suosio yllätti täysin ja varasijoille jäi vielä harmittavan paljon koirakoita. Rally-tokon suosio on kovassa kasvussa ja myös Rovaniemellä alkaa olemaan kovatasoisia koirakoita.

RALLY kuva4Lajissa onkin helppoa aloittaa kilpaileminen, sillä alokasluokan tehtävät ovat vielä yksinkertaisia ja koira seuraa turvallisesti taluttimessa. Kuitenkin haastetta lajissa riittää vaikeustason noustessa ylemmissä luokissa. Avoimessa luokassa eteen tulee jo hyppyeste sekä houkutustehtävä, joka voi olla vaikkapa radalla oleva tennispallo ja ruokaa. Voittajaluokassa koiran tulee osata seurata ohjaajaa molemmilla puolilla. Mestariluokassa mukana on hyppyesteiden lisäksi myös agilityn putki, sekä tokoilijoille tuttu merkkikartio jonne koira lähetetään seisomaan ja kutsutaan takaisin seuraamiseen. Erilaiset puolenvaihdot ja peruutukset tuovat myös omat haasteensa monipuoliseen lajiin.

Sunnuntaina oli Tytti Lintenhoferin vetämä rally-tokon koulutuspäivä, johon innokkaita oli saapunut myös muista kaupungeista. Omia jäseniä olisi koulutuspäivään toivottu enemmänkin, mutta paikat saatiin täytettyä ja harjoituskoirakoita riitti myös RKK:n koulutusohjaajaoppilaille. Sunnuntai-iltaan mennessä olikin saatu Rovaniemelle neljä uutta rally-tokon koulutusohjaajakurssin käynyttä, joten tulevaisuudessakin varmasti koulutusta tulee olemaan niin uusille kuin vanhoillekin rallyn harrastajille.

RALLY_kuva1Paljon uusia ideoita tarttui mukaan sekä kilpailuista että koulutuspäivästä ja niitä varmasti kokeillaan kesän treeneissä. Yhdessä tekemällä saamme myös kilpailuja järjestettyä, niille selvästi näyttäisi olevan pohjoisessa enemmänkin kysyntää.

Kiitokset Lapin Nuuskut ry:lle hallimahdollisuudesta, Tytti Lintenhoferille tuomaroinnista ja hyvästä koulutuksesta, Nite Ize Finlandille palkintojen sponsoroinnista, sekä kaikille talkoolaisille arvokkaasta työpanoksesta.

teksti ja kuvat: Laura Hanni