Hallitus esittäytyy

ROVANIEMEN KÄYTTÖKOIRAT RY:N VUODEN 2017 HALLITUS:

Puheenjohtaja Hanna Janger

IMG_5942

Olen ollut käyttökoirien jäsenenä vuodesta 2007 lähtien. Vuonna 2008 muutin pysyvästi takaisin Rovaniemelle ja vuodesta 2010 lähtien olen ollut hallituksessa ensin varajäsenenä, jäsenenä ja nyt ensimmäistä kertaa puheenjohtajana. Lisäksi toimin agilityjaoston vetotiimissä yhtenä koulutusvastaavista.

Eläimillä on aina ollut iso osa elämässäni, tosin nuorempana koirien sijasta hevoset veivät suurimman osan ajastani. Oman koiran puuttuessa kuljetin tuttavien pitkäkarvaista collieta lenkeillä 10 vuotta. Ensimmäisen oman koirani sain vuonna 2005. Rotunani on siitä lähtien ollut puli, vaikka muitakin kiinnostavia rotuja on mielessä ollut.

Laumani koostuu tällä hetkellä mieheni ja pienen poikani lisäksi neljästä pulista. Vanhimmat pulini Eimi (-05) ja Dido (Narukerän Diiva-Donna -07) ovat jääneet jo eläkkeelle aktiiviharrastuksistaan. Molemmat kilpailivat viimeiset kisansa agilityn medi III-luokassa ja molemmilla on osallistumisoikeus tokon AVOimeen luokkaan. Omat kasvattini Huopatassun Bilbor ja Biescas (-12) kilpailevat tällä hetkellä agilityssä medi III-luokassa ja muissa harrastuksissa edetään koirien motivaatio ja ohjaajan ehtimisen mukaan. Koko laumamme nauttii pitkistä kävelyistä sekä metsässä samoilusta.

RKK:n puheenjohtajana toivon voivani vaikuttavaa siihen, että yhdistyksemme tulevaisuudessakin tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen harrastamiseen. Yhdistyksessämme on valtavasti osaamista, mahtavia koiria sekä ihmisiä. Yhdistyksessä toimimisen tulisi olla mukavaa yhdessätekemistä ja jokainen meistä voi osaltaan vaikuttaa siihen minkälaisen kuvan toiminnastamme annamme jäsenillemme sekä ulkopuolisille. Jatketaan mukavaa yhdessätekemistä!

Minut tavoittaa parhaiten s-postitse pj.rkkry@gmail.com

 

Varapuheenjohtaja Liisa Rintala

Liisa

Laumaani kuuluvat tällä hetkellä novascotiannoutajat Peppi (Juno-Juhekin Womanizer s. 2009) ja Max (Belle Fox Chicago Whitesox s. 2013). Olen ollut käyttökoirien jäsen vuodesta 2010 lukien, jolloin aloitimme Pepin kanssa yhdistyksen järjestämällä agilityn alkeiskurssilla. Kurssilla agility-kärpänen puraisi kunnolla ja Pepin kanssa kisasimmekin aina kolmosiin asti, kunnes Pepin loukkaantumisen vuoksi jouduimme jättämään lajin ja enää harrastamme agilitya silloin tällöin huvin vuoksi. Kävin myös agilityn koulutusohjaaja I kurssin ja toimin koulutusohjaajana muutaman vuoden, kunnes siirryin Rally-tokon koulutusohjaajan tehtäviin. Rally-tokon pariin siirryttyä suoritin arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin ja Rally-tokon koetoimitsijakurssin. Olen vuosien aikana toiminut yhdistyksessä agilityn sekä Rally-tokon ja tokon vetotiimeissä, tällä hetkellä toimin käyttökoirissa koulutusohjaajana Rally-tokossa, yhdistyksen hallituksessa varapuheenjohtajana ja talkoopistevastaavana sekä mejä-jaoksen vetotiimissä.

Harrastuslajeihimme käyttökoirissa kuuluvat Rally-toko, näyttelypuolen jutut, vesipelastus, nose work ja koirien metsästysjälki. Lisäksi harrastamme noutajien metsästyspuolen juttuja noutajien porukoissa ja palvelus- ja pelastuskoirien hakujuttuja palveluspuolen koirakkojen kanssa. Rally-tokossa Peppi ja Max kisaavat MES-luokassa ja molemmilla on RTK4 koulutustunnus. Mejässä Max siirtyi juuri VOI-luokkaan ja Peppi puolestaan starttaa tulevana vuonna vepessä alo-luokassa. Työltä jäävä vapaa-aika kuluu siten pääsääntöisesti koiraharrastusten parissa. Ja mikäs siinä on harrastaessa kun on yhdistys, jossa on tarjolla eri lajeissa hauskaa yhdessä tekemistä mukavien treenikavereiden kanssa.

 

Sihteeri Marika Ahola

Olen ollut hallituksen sihteeri jo tovin. Lisäksi toimin meko-jaostossa mejän koulutusohjaajana. Minulta löytyvät mejä:n, lut:n, mäaj:n ja lte:n toimitsijaoikeudet. Olen kouluttautunut myös mejä ylituomariksi. Parhaiten minut löytää metsän siimeksestä metsästysjäljestyksen parista.

Kotoa löytyy kaksi “pientä” ja pippurista lyhytkarvaista mäyräkoiraa, isä Julle (Keski-Maan Curunir -05) ja tytär Saaga (Taxiaseman Tupas-Villa -11). Mäyräkoirien mutkikkaaseen maailmaan minut tutustutti ensimmäinen mäyräkoirani Mindy. Sain oppia siitä, mitä tarkoittaa itsepäisyys, oveluus, älykkyys ja rohkeus. Toisena laumaan tuli Manu (Amadeus), joka johdatteli minut mejä:n pariin. Manun kanssa kävimme monissa kokeissa, menestyksekkäästikin. Kaikkein tärkeintä oli kuitenkin käytännön jäljestykset. Mejä vei täysin mennessään.

Mejäily on säilynyt nykyisten mäyräkoirieni ykköslajina. Olemme harrastelleet myös tokoa, rally-tokoa ja doboilua. Ne ovat kivaa yhteistyötä kehittävää talvitouhuilua lumen sulamista odotellessa. 😀

 

Rahastonhoitaja Merja Kuntsi

Merja

Olen liittynyt RKK:n jäseneksi vuonna 1996.  Vuodesta 1998 asti olen toiminut yhdistyksen hallituksessa ja tällä hetkellä toimin rahastonhoitajana ja hallituksen varsinaisena jäsenenä. Lisäksi toimin agilityjaoksessa ja vedän viikottain agilityharjoituksia.

Tällä hetkellä perheeseeni kuuluu Ismo, joka jaksaa kulkea koiramaisissa tapahtumissa mukana auttamassa ja kuljettamassa. Meillä on tällä hetkellä kolme espanjanvesikoiraa Tira 14v, Seela 4v ja Koksi 1v.

Koirien kanssa harrastan pääsääntöisesti agilityä. Tira on jo siirtynyt ansaitulle eläkkeelle ja kulkee mukana hupalaisena. Seela kisaa agilitya medi 3:ssa ja Koksi vasta harjoittelee Ismon kanssa agilityn saloja.

Näyttelyissä käymme silloin tällöin harvakseen ja metsäjälkeä on harjoiteltu, mutta kokeeseen asti ei olla vielä uskallettu mennä. Rally-tokokin on alkanut kiinnostamaan, toivottavasti saan siihen lohkaistua aikaa ja pääsen tutustumaan lajin saloihin.

“Tehdään yhdessä harrastamisesta hauskaa!” on minun mottoni tässä vapaaehtoisessa yhdistystoiminnassa.

 

Jäsensihteeri Nora Peltonen

Nora

Olen Nora Peltonen, lappilainen vuodesta 2010 (entinen espoolainen) ja siitä lähtien myös Ragit:lainen.  Nyt jäsensihteeri ja hallituksen jäsen. Kotona asuu pumiurokset; Ressu 12v. (Karvakorvan Yllytyshullu) ja Ferrari 6v.(Karvakorvan Ferrari). Vuonna 2012 sain ensimmäisen bordercollienartun, Fia (Sanmar Salsa). Koirien kanssa talossa häärii mieheni Vesa ja lapset Peetu 2v ja Peppi 1v.

Muita koiria on ollut Portugalin vesikoirat: Perro, Ziggy ja Zimba
Villakoirat: Cere, Bobby, Jekku ja Guru
Pumit: Ransu ja Rölli

Agilitya olen harrastanut (ja kilpaillut) yli 20-vuotta monella koiralla jokaisessa säkäluokassa. Parhaiten olen menestynyt pumeilla Ransu (maxi) ja Ressu (medi). Tällä hetkellä kisaan Fian kanssa maxi2-luokassa. Kouluttanut olen reilusti yli 10 vuotta. Muita harrastuksia on lintukuvaus, kelkkailu ja matkailu.

Olen jo vuosikausia haaveillut omistavani narttukoiran ja saada kokea kasvattaa pennut ihan syntymästä asti itse. Nyt siihen on Fian myötä tullut mahdollisuus. Kasvattajakurssin kävin syksyllä 2014 ja nyt on kennelnimi hakusessa. Ensimmäiset pennut syntyvät toivottavasti 2015 vuoden aikana.

Koirat on aina olleet minulle elämä, en voisi ajatellakaan asuvani ilman koiria tai siis ilman koiralaumaa…  ;)

 

Jäsen Hanna-Leena Pasanen

pumit1

Olen ollut käyttökoiralainen vuodesta 1997, jolloin sain ensimmäisen koirani Mimmi-pumin (1997-2013). Mimmin kanssa ehdin harrastaa lähes kaikkia kerhon lajeja ja nykyisten pumieni kanssa jatkan samalla linjalla. Tällä hetkellä harrastuskavereinani ovat pumit Usva (C.I.B Karvakorvan Usva, s.2001) ja Nuppu (C.I.B Karvakorvan Friidu s. 2009) sekä Aino ja Armas ( Teräsvillan Ainoa Oikea, FI MVA Teräsvillan Aina Valmis, s. 2013). jotka ovat omaa tuotantoa. Kasvatan siis pumeja pienimuotoisesti kennelnimellä Teräsvillan.  Päälajina minulla on omien koirien kanssa mejä mutta treenaamme myös agilitya, tokoa ja rally-tokoa. Käyn koirieni kanssa aktiivisesti näyttelyissä ja uutena lajina olemme aloittaneet doboilun.

Käyttökoirissa vedän nykyään perustottevaisuusryhmiä, mutta olin pitkään myös agilitykoulutusohjaajana. Hallituksessa olen ollut jo useamman vuoden erilaisissa rooleissa. Omien koirien treenaamisen lisäksi tykkään järjestää kokeita ja tapahtumia, ja olen koetoimitsijana palveluskoiralajeissa, tokossa ja luonnetestissä.

Minulle on tärkeää, se että Rkk ry. on kaikkien lajien yhdistys ja pysyy myös tulevaisuudessa jäsentemme näköisenä kerhona, johon uusien jäsenten olisi helppo tulla mukaan.

Laumani elämää pääsee seuraaman blogistani http://pumpelot.blogspot.fi/

 

Jäsen Päivi Naasko

Olen ollut RKK:n jäsen ja toiminnassa mukana vuodesta 1985 – siis (hui!) neljällä vuosikymmenellä. Näihin vuosiin mahtuu kaikkea mahdollista koiraharrastuksen kentällä: näyttelyitä, tokoa ja agilitya sekä harrastajana että koulutusohjaajan ja toimitsijan ominaisuudessa, toimitsijana myös muiden lajien kokeissa, ja oman näyttelymme näyttelytoimikunnassa olen ollut aina mukana. Toimin aikoinaan pitkään yhdistyksen sihteerinä ja jäsensihteerinä ja puheenjohtajanakin jonkin aikaa. Viime aikoina olen toiminut pääasiassa agilitykoulutusohjaajana ja näyttelyjärjestelyissä.

Koiravahvuuteen kuuluu tällä hetkellä kolme kromfohrländeriä, Vieno, Kaino ja Saimi. Muistoissa elää kolme muuta länderiä sekä tiibetinspanieli ja kolme irlanninsusikoiraa. Ykkösharrastuksemme koirien kanssa on nykyisin agility, tokoa ja rally-tokoa harjoittelemme omaksi iloksi myös ja näyttelyissäkin käymme.

 

Varajäsen Johanna Anttila

Varajäsen Virpi Säkkinen

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s