Hallitus esittäytyy

ROVANIEMEN KÄYTTÖKOIRAT RY:N VUODEN 2018 HALLITUS:

Puheenjohtaja Hanna Janger

IMG_5942

Olen ollut käyttökoirien jäsenenä vuodesta 2007 lähtien. Vuonna 2008 muutin pysyvästi takaisin Rovaniemelle ja vuodesta 2010 lähtien olen ollut hallituksessa ensin varajäsenenä, jäsenenä ja nyt jo toista vuotta puheenjohtajana.

Eläimillä on aina ollut iso osa elämässäni, tosin nuorempana koirien sijasta hevoset veivät suurimman osan ajastani. Oman koiran puuttuessa kuljetin tuttavien pitkäkarvaista collieta lenkeillä 10 vuotta. Ensimmäisen oman koirani sain vuonna 2005. Rotunani on siitä lähtien ollut puli, vaikka muitakin kiinnostavia rotuja on mielessä ollut.

Laumani koostuu tällä hetkellä mieheni ja pienen poikani lisäksi neljästä pulista. Vanhimmat pulini Eimi (-05) ja Dido (Narukerän Diiva-Donna -07) ovat jääneet jo eläkkeelle aktiiviharrastuksistaan. Molemmat kilpailivat viimeiset kisansa agilityn medi III-luokassa ja molemmilla on osallistumisoikeus tokon AVOimeen luokkaan. Omat kasvattini Huopatassun Bilbor ja Biescas (-12) kilpailevat tällä hetkellä agilityssä medi III-luokassa ja muissa harrastuksissa edetään koirien motivaatio ja ohjaajan ehtimisen mukaan. Koko laumamme nauttii pitkistä kävelyistä sekä metsässä samoilusta.

RKK:n puheenjohtajana toivon voivani vaikuttavaa siihen, että yhdistyksemme tulevaisuudessakin tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen harrastamiseen. Yhdistyksessämme on valtavasti osaamista, mahtavia koiria sekä ihmisiä. Yhdistyksessä toimimisen tulisi olla mukavaa yhdessätekemistä ja jokainen meistä voi osaltaan vaikuttaa siihen minkälaisen kuvan toiminnastamme annamme jäsenillemme sekä ulkopuolisille. Jatketaan mukavaa yhdessätekemistä!

Minut tavoittaa parhaiten s-postitse pj.rkkry@gmail.com

 

Varapuheenjohtaja Liisa Rintala

Liisa

Laumaani kuuluvat tällä hetkellä novascotiannoutajat Peppi (Juno-Juhekin Womanizer s. 2009) ja Max (Belle Fox Chicago Whitesox s. 2013). Olen ollut käyttökoirien jäsen vuodesta 2010 lukien, jolloin aloitimme Pepin kanssa yhdistyksen järjestämällä agilityn alkeiskurssilla. Kurssilla agility-kärpänen puraisi kunnolla ja Pepin kanssa kisasimmekin aina kolmosiin asti, kunnes Pepin loukkaantumisen vuoksi jouduimme jättämään lajin ja enää harrastamme agilitya silloin tällöin huvin vuoksi. Kävin myös agilityn koulutusohjaaja I kurssin ja toimin koulutusohjaajana muutaman vuoden, kunnes siirryin Rally-tokon koulutusohjaajan tehtäviin. Rally-tokon pariin siirryttyä suoritin arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin ja Rally-tokon koetoimitsijakurssin. Olen vuosien aikana toiminut yhdistyksessä agilityn sekä Rally-tokon ja tokon vetotiimeissä, tällä hetkellä toimin käyttökoirissa koulutusohjaajana Rally-tokossa, yhdistyksen hallituksessa varapuheenjohtajana ja mejä-jaoksen vetotiimissä.

Harrastuslajeihimme käyttökoirissa kuuluvat Rally-Toko, näyttelypuolen jutut, vesipelastus, nose work ja koirien metsästysjälki. Lisäksi harrastamme noutajien metsästyspuolen juttuja noutajien porukoissa. Työltä jäävä vapaa-aika kuluu siten pääsääntöisesti koiraharrastusten parissa. Ja mikäs siinä on harrastaessa kun on yhdistys, jossa on tarjolla eri lajeissa hauskaa yhdessä tekemistä mukavien treenikavereiden kanssa.

 

marika


Sihteeri Marika Ahola

Olen ollut hallituksen sihteeri jo tovin. Lisäksi toimin metsätyskoirajaostossa. Olen metsästyskoirien jäljestämiskokeiden ylituomari. Minulta löytyy mejä:n lisäksi lut:n, mäaj:n ja lte:n toimitsijaoikeudet.

Oma pääharrastuslajini on metsästysjäljestys, jota sekä koulutan, tuomaroin, käyn kokeissa että toteutan käytännössä haavakkotilanteissa. Harrastuskavereina kotoa löytyy kaksi “pientä” ja pippurista lyhytkarvaista mäyräkoiraa, isä Julle (Keski-Maan Curunir -05) ja tytär Saaga (Taxiaseman Tupas-Villa -11). Julle viettelee jo ansaittuja eläkepäiviä Saagan toimiessa minun aktiivisena ja taitavana jälkikaverina. Lajiin minut on johdattanut minun ensimmäinen lyhytkarvainen mäyräkoirani Manu, jonka kävimme monissa kokeissa, menestyksekkäästikin. Pidän kokeiden järjestämisestä ja niihin osallistumisesta, koska niissä tapaa hengenheimolaisia. Kaikkein tärkeintä minulle ovat kuitenkin käytännön jäljestykset.

Mejäilyn lisäksi harrastan yhdistystoimintaa erilaisissa tehtävissä eri yhdistyksissä. Minut löytää muun muassa Lapin kennelpiirin hallituksesta. Koirien kanssa käymme myös nosework:ssa, joka antaa mukavaa lisää mejäilyn talven lumipakkolomalle.

 

Rahastonhoitaja Merja Kuntsi

Merja

Olen liittynyt RKK:n jäseneksi vuonna 1996.  Vuodesta 1998 asti olen toiminut yhdistyksen hallituksessa ja tällä hetkellä toimin rahastonhoitajana ja hallituksen varsinaisena jäsenenä. Lisäksi toimin agilityjaoksessa ja vedän viikottain agilityharjoituksia.

Tällä hetkellä perheeseeni kuuluu Ismo, joka jaksaa kulkea koiramaisissa tapahtumissa mukana auttamassa ja kuljettamassa. Meillä on tällä hetkellä kolme espanjanvesikoiraa Tira 14v, Seela 4v ja Koksi 1v.

Koirien kanssa harrastan pääsääntöisesti agilityä. Tira on jo siirtynyt ansaitulle eläkkeelle ja kulkee mukana hupalaisena. Seela kisaa agilitya medi 3:ssa ja Koksi vasta harjoittelee Ismon kanssa agilityn saloja.

Näyttelyissä käymme silloin tällöin harvakseen ja metsäjälkeä on harjoiteltu, mutta kokeeseen asti ei olla vielä uskallettu mennä. Rally-tokokin on alkanut kiinnostamaan, toivottavasti saan siihen lohkaistua aikaa ja pääsen tutustumaan lajin saloihin.

“Tehdään yhdessä harrastamisesta hauskaa!” on minun mottoni tässä vapaaehtoisessa yhdistystoiminnassa.

 

Jäsensihteeri Nora Peltonen

nora

Olen Nora Peltonen, lappilainen vuodesta 2010 (entinen espoolainen) ja siitä lähtien myös Ragit:lainen.  Nyt jäsensihteeri ja hallituksen jäsen. Kotona asuu bordercollienartut Fia 6v ja hänen tyttö Fokus 2v.
Kasvatan bordercollieilta nimellä Lapinhullun. Kaksi pentuetta on lähtenyt maailmalle, yht. 12 ihanaa pentua. Koirien kanssa talossa häärii myös lapset Peetu 5v ja Peppi 4v.
Muitakin koiria on ollut
Portugalin vesikoirat: Perro, Ziggy ja Zimba
Villakoirat: Cere, Bobby, Jekku ja Guru
Pumit: Ransu, Rölli, Ressu ja Ferrari

Agilitya olen harrastanut (ja kilpaillut) yli 25-vuotta monella koiralla jokaisessa säkäluokassa. Parhaiten olen menestynyt pumeilla Ransu (maxi) ja Ressu (medi). Tällä hetkellä kisaan Fian ja Fokuksen kanssa maxi3-luokassa. Kouluttanut olen reilusti yli 15 vuotta. Muita harrastuksia on lintukuvaus, kelkkailu ja matkailu.
Koirat on aina olleet minulle elämä, en voisi ajatellakaan asuvani ilman koiria.

 

Jäsen Hanna-Leena Pasanen

pumit1

Olen ollut käyttökoiralainen vuodesta 1997, jolloin sain ensimmäisen koirani Mimmi-pumin (1997-2013). Mimmin kanssa ehdin harrastaa lähes kaikkia kerhon lajeja ja nykyisten pumieni kanssa jatkan samalla linjalla. Tällä hetkellä harrastuskavereinani ovat pumit Usva (C.I.B Karvakorvan Usva, s.2001) ja Nuppu (C.I.B Karvakorvan Friidu s. 2009) sekä Aino ja Armas ( Teräsvillan Ainoa Oikea, FI MVA Teräsvillan Aina Valmis, s. 2013). jotka ovat omaa tuotantoa. Kasvatan siis pumeja pienimuotoisesti kennelnimellä Teräsvillan.  Päälajina minulla on omien koirien kanssa mejä mutta treenaamme myös agilitya, tokoa ja rally-tokoa. Käyn koirieni kanssa aktiivisesti näyttelyissä ja uutena lajina olemme aloittaneet doboilun.

Käyttökoirissa vedän nykyään perustottevaisuusryhmiä, mutta olin pitkään myös agilitykoulutusohjaajana. Hallituksessa olen ollut jo useamman vuoden erilaisissa rooleissa. Omien koirien treenaamisen lisäksi tykkään järjestää kokeita ja tapahtumia, ja olen koetoimitsijana palveluskoiralajeissa, tokossa ja luonnetestissä.

Minulle on tärkeää, se että Rkk ry. on kaikkien lajien yhdistys ja pysyy myös tulevaisuudessa jäsentemme näköisenä kerhona, johon uusien jäsenten olisi helppo tulla mukaan.

Laumani elämää pääsee seuraaman blogistani http://pumpelot.blogspot.fi/

 

Jäsen Päivi Naasko

Olen ollut RKK:n jäsen ja toiminnassa mukana vuodesta 1985 – siis (hui!) neljällä vuosikymmenellä. Näihin vuosiin mahtuu kaikkea mahdollista koiraharrastuksen kentällä: näyttelyitä, tokoa ja agilitya sekä harrastajana että koulutusohjaajan ja toimitsijan ominaisuudessa, toimitsijana myös muiden lajien kokeissa, ja oman näyttelymme näyttelytoimikunnassa olen ollut aina mukana. Toimin aikoinaan pitkään yhdistyksen sihteerinä ja jäsensihteerinä ja puheenjohtajanakin jonkin aikaa. Viime aikoina olen toiminut pääasiassa agilitykoulutusohjaajana ja näyttelyjärjestelyissä.

Koiravahvuuteen kuuluu tällä hetkellä kolme kromfohrländeriä, Vieno, Kaino ja Saimi. Muistoissa elää kolme muuta länderiä sekä tiibetinspanieli ja kolme irlanninsusikoiraa. Ykkösharrastuksemme koirien kanssa on nykyisin agility, tokoa ja rally-tokoa harjoittelemme omaksi iloksi myös ja näyttelyissäkin käymme.

Varajäsen Virpi Säkkinen

VirpiOlen liittynyt Käyttökoirien jäseneksi vuonna 2009.
Minun harrastuksiin kuuluvat lähinnä agility sekä vesipelastus. Useita muita koiralajeja olen myös kokeillut koirieni kanssa. Olen käynyt arkitottelevaisuuskurssin, agilityn koulutusohjaaja- ja koetoimitsijakurssin, vesipelastuksen koulutusohjaaja- ja koetoimitsijakurssin.

Meillä asustaa kolme bordercollieta
Nartut Siri (synt. 2008, ‘eläkeläinen’) ja Mila (synt. 2017) sekä uros Remi (synt. 2012).

Blogista (jota harvekseltaan päivittelenkin) voi kurkata meidän kuulumisia
https://virpis.kuvat.fi/blog/

Varajäsen Johanna Anttila

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s